vineri, 10 iulie 2015

                             CE FEL DE HAINE SĂ PORT 

   Iată câteva exemple : 
       
   Bumbacul este o fibră textilă confecționată de pe semințeșe bumbacului. Țările care sunt exportatori ai bumbacului sunt: Statele Unite, India, Brazilia, Australia, Uzbekistan. 
         Iată de ce să porți bumbac : este 100% natural si non alergenic , hainele din bumbac sunt moi si nu se freacă pe piele, permite aerisirea pielii, absoarbe și elimină umezeala corpului, etc. Cred că aceste proprietăți ale bumbacului te vor împinge să alegi haine din bumbac pentru ca sănătatea ta și corpul tău să fie sănătos. 

        Lâna este o fribră textilă foarte popular fiind folosit la tricouri, pantaloni , haine menite să fie cât mai călduroase. Cea mai frecventă lână folosită de noi este cea de oaie , dar se poate folosi și de la capre, lame sau iepure. Oamenii caută sa nu poarte haine din lână deoarece se strânge la apă , provoacă mâncărimi sau chiar reacții alergice. Hainele din lână le folosim în timpul iernii când frigul își face apariția. 

        Pânza este o țesătură rezistentă din bumbac, cânepă, in , mătase . Hainele din pânză sunt cunostute ca fiind purtate în vechime unde oamenii nu aveau oportunitatea să își cumpere altfel de haine. Pânza este folosită la arte plastice, cinematografe, confecții de haine sau textile de casă. În zilele noastre nu se mai prea poartă haine din panză pentru că nu mai este la modă și oamenii își permit să își cumpere haine din bumbac sau altele. 

      Alte exemple sunt : cânepa, inul, mătasea, etc. 

                                       Alege ceea ce te face să te simți bine și sănătoasă ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu